Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 11 vizitatori și nici un membru online

Minibiografia parintelui parapantei in Romania "Guy Kints"

Minibiografie a celui care a pus bazele parapantei in tara noastra.
 
Pentru cei interesati de acest muzeu si care pot ajuta intr-un fel sau altul, ori vor doar sa-si exprime opiniile, pe forumul din acest site este deschis deja un subiect de discutie.
1 jmb.jpg JMB Fante in bordul de fuga JMB din fata JMB in soare JMB Bord de atac JMB Cheson JMB Chingi JMB Fabricant JMB Pliaj JMB Stabilo JMB Suspante jmb_resize.jpg Prima parasuta conceputa pentru decolarea de pe panta. Cunoscuta si sub numele La Randonneuse, apare in 1985 in varianta 70-90 kg.
La Randonneuse Maxi (80-100 kg) este construita in 1986 si are numeroase modificari fata de versiunea anterioara.
9 chesoane, 18 celule
Material extrados-intrados – ripstop
2 chingi (5A/ 5B)
Suprafata 30.5 mp
Anvergura 8.8 m
Alungire 2.6
Incarcare alara ideala 3 kg/ mp
Plaja de viteze 38/38/20 – nu este prevazuta cu accelerator
Finete 3.0-3.3
Aripa de initiere, omologare DHV1
 
Aripa are o constructie minimalista derivata din simplificarea parasutei de salt. Creata la cererea lui Jean Marc Boivin – alpinist (care a realizat in 1988 primul zbor cu parapanta de pe Everest) trebuia sa indeplineasca doua criterii: sa cantareasca putin si sa decoleze usor.
Suspante putine si scurte, o voalura rezistenta dar subtire si chesoane imense au fost solutiile constructive pentru o aripa de 4,6 kg.
Viteza de inaintare este data de prezenta in bordul de fuga a unor deschideri ce marginesc punctele de prindere ale suspantelor comenzii. Practic circa o treime din bordul de fuga este deschis permitand iesirea aerului.
 
Aripa care se afla la muzeu, La Randonneuse Maxi JMB este donata de dl.instructor Adrian Buzan din Bucuresti care a cumparat-o impreuna cu alti 5 prieteni in 1990 de la George Cotet (si el instructor de parapanta).
Aripa a zburat in toata tara si le-a fost “mamica” multor piloti. Aflata acum intr-o stare avansata de degradare, sfasiata in nenumarate locuri si lipita conform posibilitatilor vremii cu orice, de la banda adeziva la leucoplast, aripa are nevoie urgenta de un face-lift. 
 

 

 
 
comments