Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 26 vizitatori și nici un membru online

Minibiografia parintelui parapantei in Romania "Guy Kints"

Minibiografie a celui care a pus bazele parapantei in tara noastra.
 
Pentru cei interesati de acest muzeu si care pot ajuta intr-un fel sau altul, ori vor doar sa-si exprime opiniile, pe forumul din acest site este deschis deja un subiect de discutie.
1 asterion.JPG Asterion Chingi Asterion Coada Asterion Sac Asterion Spate Asterion Stabilo Asterion Suspante Asterion asterion_resize.JPG Parasuta de panta, 1986.
 
9 chesoane, 18 celule, 2 inchise
Material extrados-intrados – Ripstop
Suspante – 3 mm, Poliester
2 chingi (5A/ 5B) 
Suprafata 27.2 mp
Anvergura 8,7 m
Alungire 2,7
Incarcare alara ideala 2.9 kg/ mp
Plaja de viteze 38/ 38/ 20 – nu are speed
Finete declarata 3.0-3.3
Aripa fara omologare.
 
Din prima serie de parasute de panta, sora buna cu TK3 si JMB, Asterion are totusi ceva in plus: suspantele din siret de poliester, groase ca pe deget si colorate.
Seleta, minimalista, are 4 catarame cu care se prinde pe rucsac si astfel poate fi transportata.
Aripa e in stare exceptionala, n-am mai vazut aripa de varsta asta fara defect. Evident ca nu mai merge de aventuri parapantistice, da’ un deveu cinstit il duce fara grija. Va las pe voi sa calculati inclinatia pantei la o finete 3.0-3.3.
 
Completa cu seleta si rucsac original, Asterion vine din Franta de la Olivier Bidot caruia ii multumesc pentru ca a acceptat un pret decent si a retras aripile de la licitatia de pe ebay.
Un calduros multumesc si lui Teo care a facilitat tranzactia si si-a pus banisorii la bataie precum si surorii lui, Maria, care nu ne-a zis cat de mare e pachetul asa ca l-a carat singura pe scari.
 

 

 
 
comments