Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 28 vizitatori și nici un membru online

Minibiografia parintelui parapantei in Romania "Guy Kints"

Minibiografie a celui care a pus bazele parapantei in tara noastra.
 
Pentru cei interesati de acest muzeu si care pot ajuta intr-un fel sau altul, ori vor doar sa-si exprime opiniile, pe forumul din acest site este deschis deja un subiect de discutie.

1 alnair.JPG alnair chinga.JPG alnair detaliu.JPG alnair eticheta.JPG alnair microperforatii.JPG alnair sac.JPG alnair stabilo.JPG Parasuta de panta, 1987.

9 chesoane, 19 celule, 2 inchise
Material extrados-intrados – Teijin 48g/mp
Suspante – 2.5 mm, Poliester (parapanta de la muzeu a fost resuspentata)
3 chingi (5A/ 5B/ 5C) 
Suprafata 24.0 mp
Anvergura 8,0 m
Alungire 2,7
Incarcare alara ideala 3.1 kg/ mp
Plaja de viteze 36/ 34/ 17 – nu are speed, motiv pentru care nu-mi explic diferenta dintre viteza de trimm si viteza maxima… vom cerceta
Finete declarata 3.7-4.0
Aripa omologata DVH2.
 
Prolific a fost ITV in perioada de aur, la concurenta cu Ailes de K desi mult mai conservator.
Ma gandesc ca ati observat deja ca in general numarul de celule e par si multiplu de numarul de chesoane. 
Zoom-ul a fost de la inceput o problema, cand introducerea a doua celule (respectiv un cheson) dadea o suprafata prea mare se recurgea la “carpeala” adica adaugarea unei celule centrale ceea ce dadea aspectul de “trifoi” marimilor intermediare. Aceasta celula nu este sustinuta de suapante iar parapanta se gonfleaza greu si nu sta bucuros in aer.
Alnair mai are o caracteristica pe care o sa incerc sa v-o explic: stabilizatorul formeaza un fel de cheson fara intrados, profilul alar se “rotunjeste” incepand cu stabilizatorul. 
Am incercat sa prind aceasta ciudatenie in fotografii si mi se pare ca imaginile explica mai bine decat am facut-o eu.
Chingile, desi declarate 3, sunt de fapt doua. Chinga B este divizata in B1 si B2 cam ca A-urile din vremurile noastre. Cu toata stradania n-am gasit sistemul de speed care ar explica diferenta dintre viteza de trimm si viteza maxima asa ca-i invit pe cei care au o cat de vaga idee sa ne explice fenomenul.
 
Completa cu  rucsac original, Alnair vine din tot Franta de la Olivier Bidot caruia ii multumesc pentru ca a acceptat un pret decent si a retras aripile de la licitatia de pe ebay.
Un calduros multumesc si lui Teo care a facilitat tranzactia si si-a pus banisorii la bataie precum si surorii lui, Maria, care nu ne-a zis cat de mare e pachetul asa ca l-a carat singura pe scari.

 

 
 
 
comments