Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 11 vizitatori și nici un membru online

Minibiografia parintelui parapantei in Romania "Guy Kints"

Minibiografie a celui care a pus bazele parapantei in tara noastra.
 
Pentru cei interesati de acest muzeu si care pot ajuta intr-un fel sau altul, ori vor doar sa-si exprime opiniile, pe forumul din acest site este deschis deja un subiect de discutie.

1988_Astazou.JPG astazou spate.JPG astazou1.JPG astazou_chinga.JPG astazou_eticheta.JPG astazou_gypaaile.JPG astazou_stabilo.JPG astazou_suspante.JPG Extrem de activa in perioada de pionierat a parapantei, Gypaaile lanseaza in 1988, Astazou.

15 chesoane, 18 celule, 2 inchise
Material extrados/ intrados: Toray 45 g/ mp
2 chingi (9A/ 5B) – suspante Kevlar/ Polyester  2.0mm
Suprafata 19.5 mp
Anvergura 7.4 m
Alungire 2.8
Incarcare alara ideala – 2.9 kg/mp
Plaja de viteze 40/ 40/ 21 - cu trimere
Finete reala 4.0-4.3 (declarata 5.2)
 
Aripa intermediara, omologata ACFPULS PE.
 
Noua-nouta, cu voalura maculata doar de un mic petic de paraplast (dovada a indemanarii vreunui elev) aripioara asta ne-a uimit prin corectitudinea comportamentului.
Vine sus, sta sus si nu face mofturi. Cu vant, fara vant, nu conteaza. Din acest motiv n-am inteles cum de-a ramas in stare asa de buna, ce-i drept n-am zburat-o si s-ar putea sa ne rezerve ceva surprize de “personalitate”.
Ca un mic dinozaur ce e, are pe intrados triunghiuri de prindere a suspantelor. Voalura puternic siliconata nu se uda si nu se pateaza. Ca toate suratele contemporane ei are conul de suspentaj foarte scurt asa ca odata prinsa de seleta nu te mai poti plimba de la un stabilizator la altul ca s-o asezi in potcoava pentru simplul motiv ca n-ajungi.
 
Aripa este o donatie a domnului Leonard Grigorescu care si-a rascumparat astfel pacatul de a nu fi fost prezent la festival domnia sa lafaindu-se in Bali la caldurica in timp ce noi alergam prin lapovita si zloata. 
Stimabile, Astazou + CXC = ai fost iertat si umplut de recunostinta vesnica.

 

 
 
 
comments