Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 2 vizitatori și nici un membru online

Minibiografia parintelui parapantei in Romania "Guy Kints"

Minibiografie a celui care a pus bazele parapantei in tara noastra.
 
Pentru cei interesati de acest muzeu si care pot ajuta intr-un fel sau altul, ori vor doar sa-si exprime opiniile, pe forumul din acest site este deschis deja un subiect de discutie.

1 revolution sus.jpg revolution batista.JPG revolution chinga.JPG revolution cutit.JPG revolution cutit2.jpg revolution eticheta.jpg revolution forma.jpg revolution impachetata.jpg revolution moatze.JPG revolution pliaj.jpg revolution spate.jpg 9 chesoane, 19 celule, 2 inchise

Material extrados-intrados – Nylon 30 g/mp
2 chingi (3A/ 6B) – Kevlar
Suprafata 20.5 mp (printr-o confuzie o parte din datele de pe para2000 sunt de la Evolution, o alta aripa a aceluiasi fabricant)
Anvergura 7.6 m
Alungire 2.9
Incarcare alara ideala 3,5 kg/ mp
Plaja de viteze 38/ 38/ 20 – nu este prevazuta cu accelerator
Finete 3.0-3.3
Aripa de initiere, una dintre marimi omologata DVH2.
 
Aripa zisa si “batista” este incredibil de mica si neobisnuita ca forma. Insolita solutie 9 chesoane/ 19 celule formeaza in partea centrala un trifoi.
Prinderea spre interior a suspantelor din extremitati lasa libere cele doua celule inchise care se ridica semanand izbitor cu stabilizatoarele verticale de la mult mai modernele aripi Advance.
La gonflaje “batista” se dovedeste indaratnica, orice aproximare in asezarea pe sol se materializeaza intr-o inchidere asimetrica greu de scos. In schimb jumatatea deschisa zboara in legea ei si accepta maltratarea comenzii. Deoarece n-a avut fani si n-a fost zburata fiind de greutate 45-80 kg, aripa e in stare foarte buna.
Pe extrados gasim o ramasita de la parasutism, niste butoniere din material textil care permit pliajul ordonat al aripii. Dupa circa o jumatate de ora de invartit in jurul ei am reusit sa intelegem sistemul pe care vi-l prezentam in fotografii.
 
Aripa provine din vasta colectie personala a d.lui instructor Leonard Grigorescu si a fost data in custodia muzeului in conditii pe care le vom stabili ulterior.
Multumim si declaram cu obraznicie ca le asteptam si pe celelalte.
 
 
 
comments