Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 22 vizitatori și nici un membru online

Minibiografia parintelui parapantei in Romania "Guy Kints"

Minibiografie a celui care a pus bazele parapantei in tara noastra.
 
Pentru cei interesati de acest muzeu si care pot ajuta intr-un fel sau altul, ori vor doar sa-si exprime opiniile, pe forumul din acest site este deschis deja un subiect de discutie.

1 kestrel sus.JPG kestrel blu chingi.JPG kestrel blu fata.JPG kestrel blu sireturi.JPG kestrel blu spate.JPG kestrel blu suspante.JPG kestrel chinga.JPG kestrel eticheta.JPG Parapanta construita in 1988 de firma MccAviation, alias ProDesign (sau viceversa, ca-i totuna in cazul de fata).

 
15 chesoane, 22 celule, 2 inchise
Material extrados-intrados – neidentificat
2 chingi (11A/ 6B) 
Suprafata 26.2 mp
Anvergura 9.2 m
Alungire 3.2
Incarcare alara ideala 3,8 kg/ mp
Plaja de viteze 40/ 40/ 22 – este prevazuta cu trimere
Finete 4.5-4.9
Aripa intermediara, omologare DHV3
 
Aripa seamana izbitor ca forma cu Genair de la Ailes de K.
Materialul a fost de culoare galben fosforescent dar din pricina uzurii acum e alb-murdar. La vremea respectiva au fost emise mai multe avertizari cu privire la materialele in culori fosforescente si lipsa lor de rezistenta la UV, avem acum si dovada. Culoarea originala se mai poate zari la imbinari.
 
Aripa are o sora (aproape identica) in colectia d.lui instructor Leonard Grigorescu, diferenta consta in faptul ca cealalta are suspantele din sireturi colorate cu diametrul de circa 5 mm (cea din muzeu are suspante normale cu camasa).
 
Dupa cum ati inteles deja aripa provine din colectia personala a d.lui Leonard Grigorescu si impreuna cu alte 2 se afla in custodia muzeului.
Cand i-am propus cam sinistru dar in gluma sa-mi faca testament  pentru aripi mi-a zis ca n-are chef sa se uite toata viata peste umar… da-le nenea Leo pe toate la muzeu ca sa-ti iei de-o grija, plus ca asta plange dupa sor-sa in fiecare zi de le-a innebunit de cap pe celelalte care au facut cerere sa fie mutate in alta camera.
 
 
 
comments