Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 22 vizitatori și nici un membru online

Minibiografia parintelui parapantei in Romania "Guy Kints"

Minibiografie a celui care a pus bazele parapantei in tara noastra.
 
Pentru cei interesati de acest muzeu si care pot ajuta intr-un fel sau altul, ori vor doar sa-si exprime opiniile, pe forumul din acest site este deschis deja un subiect de discutie.

Jaguar.JPG jaguar_det_spate.JPG jaguar_det_spate1.JPG jaguar_gutesiegel.JPG jaguar_jaguar.JPG jaguar_semiprofil.JPG jaguar_spate.JPG jaguar_stabilo.JPG jaguar_triunghiuri2.JPG Nascuta in 1989, Jaguar XC este, in ciuda numelui belicos, o aripa intermediara blajina.

10 chesoane, 20 celule, 0 inchise
Material extrados/ intrados: ?
2 chingi (6A/ 5B) 
Suprafata 23.5 mp
Anvergura 8.8 m
Alungire 3.3
Incarcare alara ideala – 3.0 kg/mp
Plaja de viteze 40/ 40/ 28 - cu trimere
Finete reala 4.4-4.7 (declarata 5.5)
 
Aripa intermediara, omologata ACPUL N.1.
 
Un adevarat dinozaur intors pe dos, aripa are un sistem de triunghiuri de prindere a suspantelor care pe langa rolul functional sunt si decorative.
Numele n-o reprezinta, e un gogosar binevoitor, singura derogare este viteza minima de 28 km/h care-i cam mare chiar si pentru vremurile acelea.
Aripa se gonfleaza frumos si zboara in draci dupa cum a demonstrat la Festivalul Dinozaurilor, editia I, cand pre multi i-a fericit cu deveuri incantatoare.
 
 
Aripa este o donatie a domnului instructor Liviu Iovan, caruia ii multumesc pentru tot sprijinul acordat la organizare si la temperarea spiritelor incinse.
 
comments