Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 31 vizitatori și nici un membru online

Minibiografia parintelui parapantei in Romania "Guy Kints"

Minibiografie a celui care a pus bazele parapantei in tara noastra.
 
Pentru cei interesati de acest muzeu si care pot ajuta intr-un fel sau altul, ori vor doar sa-si exprime opiniile, pe forumul din acest site este deschis deja un subiect de discutie.

1 twist fata.JPG twist bord de atac.JPG twist chinga.JPG twist logo firebird.JPG twist prindere suspante.JPG twist stabilizator.JPG In 1990 Firebird scoate o aripa intermediara numita Twist.

 
19 chesoane, 21 celule, 2 inchise
Material extrados-intrados – probabil Nylon
2 chingi  (6A/ 5B)  
Suprafata 23.0 mp
Anvergura 8.6 m
Alungire 3.1
Incarcare alara ideala – 2.8 kg/mp
Plaja de viteze 36/ 36/ 20 – nu este prevazuta cu speed system si nici cu trimmere
Finete declarata 4.3 
Omologare  DHV2.
 
O aripa aproximativ eliptica, precursoare a aripilor moderne, are cam tot ce au si parapantele noastre si-n plus un aer vetust. O eleganta de domnisoara batrana din targ de provincie o scoate deasupra colegelor ei de epoca. Coloritul e atipic pentru perioada “anilor nebuni”, desi au existat si alte variante de culoare cea cu roz si negru s-a vandut cel mai bine.
In rest…  are un gonflaj cam aproximativ si-o presiune indoielnica datorata porozitatii desi e in stare buna pentru varsta pe care o are.
 
O poveste de demult ne aduce in prim plan un elev aflat la primele zboruri care ros de curiozitate (la vreo 10 metri de sol) si-a pus ambele comenzi intr-o mana iar cu cealalta a apucat strans de chingile A si-a tras cu putere. Instructorii au inlemnit. Aripa a dat sa se inchida dar s-a razgandit si l-a iertat pe novice care intre timp intelesese ca nu face bine.
 
Aripa vine tot de la Targoviste si tot din pestera lui Ali-Baba akka Leo Grigorescu fie-i termica larga si braziliencele fierbinti.
comments