Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 4 vizitatori și nici un membru online

Minibiografia parintelui parapantei in Romania "Guy Kints"

Minibiografie a celui care a pus bazele parapantei in tara noastra.
 
Pentru cei interesati de acest muzeu si care pot ajuta intr-un fel sau altul, ori vor doar sa-si exprime opiniile, pe forumul din acest site este deschis deja un subiect de discutie.

1_Vector_fata.JPG Vector_chinga.JPG Vector_fabrica.JPG Vector_model.JPG Vector_spate.JPG Vector_stabilo.JPG Vector_suspantaj.JPG In 1990, firma austriaca Condor lanseaza pe piata o aripa “universala” de la 70 la 120 kg, numita Vector.

29 chesoane, 29 celule, 2 inchise
Material extrados-intrados – ?
3 chingi (7A/ 8B/ 9C) 
Suprafata 26 mp
Anvergura 10.2 m
Alungire 4.0
Incarcare alara ideala – 3.7 kg/mp
Plaja de viteze 36/ 36/ 20 – este prevazuta cu trimere
Finete reala 4.5-4.8
 
Aripa intermediara, fara omologare.
 
Aripa am primit-o in Bulgaria si la o prima evaluare mi-a rezultat ca are suspantele incurcate rau, asa ca am decis s-o descurc pe vastele domenii de la Valea Stanii. Ce nu stiam si aveam sa aflu azi in prag de furtuna era ca aripa fusese “copacizata” si suspantele erau scoase (unele) din maillon rapide.
Cu cumulonimbusu’ in coasta si pe-un vant napraznic am reusit sa-i punem suspantele la loc. Ne-a rasplatit cu un gonflaj de manual executat printre rafale.
Cand am vazut-o sus prima reactie a fost “iote si-astia, zburau cu pianu’ “ din pricina dungilor in culori contrastante.
Aripa e cumintica si in stare buna, pe la noi ar mai fi zburat cativa ani pana sa iasa la pensie. 
Cam “teutona” ca forma, are colturi pe unde nu te-astepti, in schimb sta bine pe aer si cu siguranta va face deliciul participantilor la festivalurile dinozauricesti caci are chef de zbor si inca mai poate.
 
Aripa a fost donata muzeului de domnul Nicolai Yotov, instructor de zbor, meteorolog desavarsit si mare guru. Ii multumesc ca a imbratisat ideea muzeului si ne-a invitat, cu dinozaure cu tot, la mondialele ce vor avea loc in perioada 1-8 august la Sopot. Care mai pofteste, care mai doreste?
comments