Parapanta Pitesti

Making Life Interesting & Exciting

Login

Avem 3 vizitatori și nici un membru online

 

ghitu_vazut_de_jos.jpg la saivan.jpg la_jgheab.jpg o_gura_de_odihna.jpg panorama de pe ghitu.jpg pe_varful_ghitu.jpg soso face prezentarile.jpg tot la jgheab.jpg Duminică, 28 septembrie 2014, ne strângem o gașcă de 7 zburatori cu gândul de a cuceri, unii pentru prima dată, muntele Ghițu. Prognoza era anunțată a fi bună. Ajungem la locul de aterizare în jur de ora 10. Pornim către varf plini de speranță și voioșie. După 3 kilometri voioșiei îi ia locul oboseala, transpirația e pretutindeni, tricourile sunt ca ieșite din mașina de spalat fără stoarcere, ochelarii au deja pești, bocancii zbiară în picioare cu limbile de-un cot.

Facem popas la jgheab unde ne adăpăm, halim la repezeală fiecare ce a cărat cu multă trudă în afară de aripi.

Schimbăm tricourile și reluam urcarea cu moralul refăcut, zburdăm până la strunga de oi aflată la baza varfului Ghițu. Tragem cateva poze, ne energizăm pentru ultima parte, care de jos pare ușoară, numai că aveam să aflăm cat de curând ce înseamnă crampele musculare și cât de greu atârnă fiecare gram în plus din rucsacuri.

După vizitarea monumentului din spatele locului de decolare și un pic de parawaiting, sperând ca norul de deasupra va avea bunavoința de a ne lasa o rază de soare, decolăm și realizăm DV-ul vieții.

După o urcare de 3 ore am avut parte de jumătate de ora de zbor intr-un peisaj magnific.

Data viitoare vom prinde si termica ce nu s-a arătat de data asta.

 

comments